Allt material på den här bloggen är skyddat enligt upphovsrättslagen. Alltså, ingen kopiering tillåten! Enjoy:)

bloglovin

Australia

Vad har X-men, Kate & Leopold, Van Helsing, Prestige och Australia gemensamt? Jo, en av huvudrollerna i varje film spelas av Hugh Jackman. Wolverine, Leopold, Van Helsing, Robert Angier, Drover. Ringer det några klockor?
Han är i alla fall den där killen med musklerna, den underbara rösten och den fängslande blicken.



Ah, det där är han. Den sista bilden är tagen från filmen Australia, som jag såg igår kväll.

Det faktum att Hugh är med i filmen gör den så mycket bättre från början. Och med Nicole Kidman som den försiktiga och otroligt vackra Lady Sarah Ashley, så kan det inte bli annat än Succé! (Såvida inte manusskrivaren gjorde ett dåligt jobb, och det kan jag ju säga att det gjorde han/hon inte!)

Lady Ashley åker ner till Australien för att få sin man att sälja sin ranch och komma hem till England. När hon väl kommer dit finner hon att han blivit mördad. Hon bestämmer sig för att ta hand om ranchen själv och avsluta det hennes man påbörjat, driva ner boskapen till hamnen för att sälja dem till armén. Hon får hjälp av Drover (Hugh Jackman). Filmen utspelar sig mellan 1939 och 1942, under andra världskriget.

Första timmen innehåller en del humor, dvs mycket skratt. En halvtimme blir ganska neutral för att sedan gå över till den sista timmen som är fylld med sorg och tårar (från mig i alla fall) då kriget drabbar Australien.

En film värd att se, en del överraskningar här och där ;) Dock pga längden och vissa sekvenser i filmen blir det ändå bara 4 av 5 stjärnor.
// Angeliqa

Dagens

 

Testade att göra ett litet collage..Sakerna jag använt mej av, har jag hittat via Snyggastdesign.blogg.se

How to be

Det var Robert Pattinson.

Men det gjorde inte filmen bättre. Totalt utan handling, totalt värdelös. Om man nu inte tycker att Robert är snygg i frisyren ovan..


Sjukt

Ja, sjukt eller inte?

En mamma blir arg på sin son för hans dåliga betyg. Straffet? Hon tvingar honom att slå ihjäl sin hamster..

Länk

Hope for Haiti Now

Ser på Hope for Haiti galan på Svt. Det är så otroligt rörande, allt som hänt och allt som görs för att folket på Haiti ska kunna gå vidare med sina liv. Jag har själv skänkt 50 kronor till Radiohjälpens arbete i Haiti.
Skänk pengar själva! Sms:a 50, 100 eller 200, beroende på vilket belopp ni vill skänka, till 72999.

ps. Brad pitt passar inte i sitt konstiga skägg, inte heller gör Robert Pattinson.

//Angeliqa

Flummigt

I ett ögonblick av starkt flumm, skrev jag ner en liten historia. Inte avslutad dock, något bra slut dök aldrig upp..konstigt..

Intro

Klockan är kvart i åtta en lördagsmorgon. Solen har knappt gått upp, men det gör mig inget.  Luften är kylig, när jag cyklar fram så fort jag bara kan. Det gör ont i halsen av att andas, men jag bryr mig inte om det. Allt får att känna mig levande. Och allt som får mig att känna mig levande, är bra.

 

Cykeln sladdar till när jag stannar som att protestera mot en hårdhänta behandlingen. Jag ger den en tacksam klapp på styret, innan jag rycker åt mig min väska och springer uppför trappen till mitt arbete.

 

Del 1

 

Det var sista dagen jag såg min cykel. Cykeln som gjorde mig mer levande än någonting annat. Ingen, inte ens den man jag valt att leva med, kunde förstå. Cykeln var min väg till frihet. Min enda väg till frihet. När jag kom ut från kontoret den där dagen, kunde jag inte göra annat än att stirra. Borta. Men vem vill ha en gammal, blommig cykel? Vad jag visste, var det bara jag som visste att det inte var en vanlig cykel. Min cykel var speciell. Och konsekvensen om fel personer fick reda på det, skulle vara fruktansvärd.

 

Jag fick gå hem den där dagen. Och det är efter den dagen som min historia tar sin början. För innan den dagen, var världen precis som den varit innan min cykel blev stulen. Efter den dagen, var världen en mycket farligare plats än den annars skulle ha varit. Min man, sa givetvis åt mig att anmäla cykeln stulen. Vilket jag gjorde, när han kört mig till polisstationen.

 

”En stulen cykel, sa du?”

”Ja. En blommig, gammal en. Den betyder mycket för mig, tror ni att ni kan hitta den?” Brottstycken ur vår konversation stannade kvar. Men det mesta försvann. Polisen var visserligen trevlig, men jag visste att chanserna var små. Vem skulle frivilligt lämna ifrån sig min cykel? Det fanns nog ingen som skulle göra det. Min man försökte förtvivlat muntra upp mig, men det enda svar han fick var ”nej.” Inget kunde styra bort mina tankar från min cykel.

 

Den dagen, var som tur var en lördag. Hela helgen ägnade jag åt att leta. Jag satte upp lappar, frågade runt hos husen runt mitt arbete. Hela tiden utan att nämna hur speciell min cykel var. Ingen hade sett något. Jag var inte förvånad, men samtidigt kunde jag se tecken på att min cykel var i närheten. Speciella bromsspår i sanden vid lekparken, ett ilsket tjut som bara kunde vara min cykels ringklocka. Känslan inom mig var stark, än hade jag inte förlorat min cykel. Den fanns här någonstans, det gällde bara att hitta den.

 

En vecka efter det dramatiska försvinnandet, började jag se alltfler tecken. Tecken på desperation hos min cykel. När min lediga dag kom, tog jag tillfället i akt. Jag började på själva brottsplatsen, mitt arbete. När jag stod på min cykels vanliga plats, och tittade mig omkring såg jag genast vart jag skulle gå härnäst. Små färgklickar, som alla andra skulle ha tagit för slumpartade, visade för mig åt vilket håll jag skulle gå. De senaste dagarnas oro över att min cykel inte ville bli hittad, försvann. Min cykel skulle inte ha lämnat spår, om den ville försvinna. Ville den det, så skulle den redan ha varit borta och jag skulle ha vetat det. Färgklickarna ledde mig till ett nedgånget område, som jag kände till mycket väl. Det var här jag hade hittat min cykel för första gången, och köpt den. Säljaren hade uppenbarligen inte vetat om min cykels egenskapar, så billig som jag fick den. En tanke slog mig, och utan att bry mig om de följande spåren, satte jag av i språngmarsch.

 

// Camilla


Avatar

 

Jag hade hört att den skulle vara bra. Riktigt bra. En verklig upplevelse. Och visst, Avatar gör mej inte besviken. Inte alls, faktiskt. Men, kanske är det här inte min typ av film, men något känns ändå fel. Kanske är det för att jag inte kan låta bli att dra djuplodande slutsatser. Som vilken hemsk värld vi lever i, vilket filmen så ärligt säger. Kanske för att min kompis precis innan berättat att folk blivit deprimerade av filmen, för att de vill leva på Pandora. Jag vet inte, men något är det. Fullständigt imponerad av hur de lyckats göra filmen, hur de har lyckats göra den så bra. Trots att handlingen är förutsägbar, så blir det aldrig riktigt tråkigt. Miljöerna, skådespelarna, allt är för bra helt enkelt.

 

Lite tråkigt dock, att Karlstad inte visar den i 3D, tror det skulle varit mycket bättre då. Nu såg man i vissa scener vart de lagt in 3D effekter, men eftersom filmen inte visades i 3D, uteblev effekten. Något att tänka på, för SF.

Men, filmen får absolut 5/5 av Camillas Stjärnor.

Choklad, underbar choklad

Jag är ett marabou barn ända in i själen. Marabou är den godaste chokladen som finns enligt mig. Men. Ja, det finns ett men. De har ingen vit choklad! De har haft X-white och Daim-white, men bara som limited edition. Och... jag kommer ihåg Biscuit white, åh den var så god! Synd att den inte finns längre.

Men nu har jag hittat en ersättare! Tidigare har jag ätit vit toblerone, men den finns inte att köpa på så många ställen i Sverige utan det har blivit på finlandsfärjor och danmarksbåtar som man har köpt den. Sedan har det ju funnits Ritter's vita choklad, men den finns ju inte heller längre, inte vad jag har sett i alla fall. Men jag har, eller inte jag, det är mamma tror jag, som har köpt Lindt's vita choklad med cocosflingor i. Jag provsmakade den idag och jag skäms nästan för att erkänna det men den var riktigt god! Ruskigt söt men riktigt god.

För att kompensera för mitt förräderi mot Marabou så kan jag ju också passa på att tipsa om deras Premium dark raspberry, delicious!

Vilken choklad är godast? (själva chokladen, inte en specifik kaka) Marabou eller Lindt? Mitt svar är ganska obvious enligt mig ^^


burned beyond recognition

Det är jobbigt att glömma sina känslor för någon. Obesvarad kärlek eller helt enkelt kärlek som tagit slut är bland det jobbigaste som finns. Jag har min egen typ av terapi för att rensa mitt hjärta från oinbjudna känslor och känslor som jag inte vill komma ihåg. Den har hjälpt mig ett antal gånger och man mår framför allt bra när man utför den! (Om man nu kan utföra terapi)

Jag skriver ner på ett papper hur jag känner för just den personen, alla känslor jag vill glömma. Jag som skriver mycket dikter har väldigt många sådana här papper, men som inte uttrycker känslan för en viss person, utan mer i allmänhet. Men jag vet ju själv vem jag skrivit det till, så det är bara att riva ut papperen ur blocken!

Nu brukar många förtvivlade tjejer (eller killar) riva sönder foton och brev och sådant de fått av sina älskade, när det väl tar slut. Man river sönder det i väldigt små bitar och kastar det i papperskorgen, där det sen ligger i en evighet tills papperskorgen är full och skall tömmas. Men jag har en bättre idé. Jag bränner papperen! Nu på vintern passar det extra bra då vi redan eldar hemma i braskamin. Jag känner mig oftast väldigt lättad efter att jag bränt papperen som tidigare visat mina känslor. Men efter en minut i braskamin är mina känslor "Burned beyond recognition", det vill säga det går inte att känna igen dem, de är trots allt bara aska.

Efter som jag pratar om eld vill jag säga Don't try this at home. Men om jag verkligen menade det skulle jag ju inte skriva det här inlägget. Men om ni själva vill prova, se om denna typ av terapi funkar på er, var försiktiga. Vi vill trots allt inte starta några bränder på grund av dumma känslor.

// Angeliqa

Fotomanipulering

Kika in här och titta på Christioher Huets foton. De är sjukt bra gjorda, jag har försökt själv och jag vet hur svårt det är att manipulera foton till den där kvaliten!


Utpressningen

 

Julklappsboken nr 1.

Eller, den jag fick i julklapp i alla fall. Det står på baksidan att den är omöjlig att lägga ifrån sig, och det stämmer. Trots att jag har ganska lätt för att räkna ut vad som kommer att hända, skriver Grisham på ett sånt sätt att spänningen inte försvinner.

Som titeln antyder, handlar boken om en ung juridikstuderane, Kyle, som blir utsatt för utpressning. Han tvingas ta jobb på ett företag, där många andra jurister drömmer om att jobba, men inte han. Kyles liv förvandlas till en mardröm, och det enda han vill är att ta sig ur den.

En riktigt bra bok, skulle säga att den får av Camilla 4/5 elefanter!


Utpressningen

 

Julklappsboken nr 1.

Eller, den jag fick i julklapp i alla fall. Det står på baksidan att den är omöjlig att lägga ifrån sig, och det stämmer. Trots att jag har ganska lätt för att räkna ut vad som kommer att hända, skriver Grisham på ett sånt sätt att spänningen inte försvinner.

Som titeln antyder, handlar boken om en ung juridikstuderane, Kyle, som blir utsatt för utpressning. Han tvingas ta jobb på ett företag, där många andra jurister drömmer om att jobba, men inte han. Kyles liv förvandlas till en mardröm, och det enda han vill är att ta sig ur den.

En riktigt bra bok, skulle säga att den får av Camilla 4/5 elefanter!


UAI del 2

Mitt liv såg ut som alla andras fram till den där dagen. Fyllt av alla tonårsproblem som alla har, kanske hade jag till och med mindre problem än många andra. Fast den där dagen ändrades allt drastiskt. Så drastiskt att det blev omöjligt att räta till. Allas liv runt omkring mig förändrades radikalt, och jag själv fanns inte där för att hjälpa till. Mitt liv förändrades också, men inte alls på samma sätt. Jag kunde se mitt liv som det varit och som det blev, men jag kunde inte förändra något alls för dem jag lämnade kvar.

Jag var orsaken till att allt förändrades. Jag och den fruktade vintern med sina snöbyar och isiga gator. Det finns inga vittnen till det som hände, förutom jag själv och chauffören förstås. Kanske ska jag vara tacksam för det, för att ingen mer drogs med i mitt fall. Kanske hade ett eventuellt vittne kunnat förändra det som hände, kunnat kalla på hjälp. Det är inte så konstigt, att där inte fanns några vittnen, med tanke på att det var en mörk, kall vintermorgon. Ganska vackert var det trots allt, med de vita, snötäckta träden och den stjärnfyllda himlen. Den kalla luften gjorde att andedräkten stod ut från ansiktet som vita moln och jag var lycklig. Mina tankar svävade runt det snart kommande vinterlovet, och alla saker jag kunde göra då. För på lovet skulle jag ju dessutom vara befriad från allt. Musiken dunkade högt in i mitt huvud från min musikspelare. Jag hörde inte bilen som kom körande och förgäves försökte bromsa på den isiga vägen. Jag hörde inte chauffören skrika när han insåg att han inte skulle hinna stanna. Jag hörde inte ens bilen träffa min kropp. Det första jag hör, är mitt eget skrik av smärta när bilen redan träffat mig.

 

Nyfiken på en fortsättning eller är det så dåligt att du skrattar? Berätta, och säg vad jag ska förändra!

 

/ Camilla


Fototävling

 

2009 är slut, men vad kommer vi egentligen ihåg? Vad var det bästa som hände?

 

Vi här på bloggen, tänkte vi skulle ha en liten fototävling, just för att se detta. För att delta ska du:

1. Välja en bild, som du tagit, som bäst symboliserar ditt 2009.
2. Skicka in den, tillsammans med motivation på max 100 ord till [email protected]
3. Om en månad, kommer vi att utse vinnaren, både efter bild och motivation, priset blir äran och en länkning(blogg, bdb, fb)!:)

Lycka till, och se till att anmäla er nu, vi vet att det finns många duktiga fotografer där ute!

En framtid i Norrland

Det var två år sedan jag stod på ett par skidor. En snölös vinter förstörde allt. Idag tog jag på mig skidorna igen och åkte ut till skidbacken med min far. Jag som trodde att jag hade tappat allt, stack iväg i spåret utan svårigheter med en fart som jag inte ens hade när jag var som bäst när jag var yngre. 3.6 km blev det idag, imorgon blir det nog 4.8 och på söndag ca 6 km. Ska försöka hitta ett bra spår i närheten av hemmet så jag kan sticka iväg när jag vill, det är synd att det bara är 2.5 som är elljusspår.
Efter denna dag inser jag att jag skulle kunna bo någonstans i Norrland. Gärna väldigt långt upp där snön aldrig försvinner. Flytta till Alaska eller något låter väldigt lockande just nu. Allt på grund av Skidor! Vintern är min årstid, det är då jag kan träna och ha roligt samtidigt. Skidor och skridskor är det bästa som finns! En fast bostad i snön med ett sommarhus i Grekland, det vore något. Hundsläde, snöskor och sparkar, det låter väl mysigt? Fast ja, jag kanske inte kommer att på riktigt så långt upp, men någonstans där snön finns 7-8 månader om året, där skulle jag trivas. Snö är vackert, kyla är mysigt, en bok framför en varm brasa är toppen!


//Angeliqa

RSS 2.0