Allt material på den här bloggen är skyddat enligt upphovsrättslagen. Alltså, ingen kopiering tillåten! Enjoy:)

bloglovin

Lindenäs 25/4



Alla foton tagna med Canon Eos 450d, tagna av mig.

/ Camilla

Dagens händelse..

Idag ska vi ut i skogen och fota, jag bara antar att några bilder dyker upp här lite senare. Dålig aktivitiet har de varit, men skolan tar mycket tid. Men bättre sent än aldrig!


Dagens artist

Jace Everett.
Älskar hans röst. För er som inte vet är det han som gör introt till Trueblood. Har tänkt leta upp musik av han hur länge som helst, eftersom jag älskar introt, men glömt bort det. Tills idag, när jag hittade honom på spotify!


Djurhemmet

Djurvän som jag är, tänkte jag nu slå ett slag för Djurhemmet som finns i utkanten av Karlstad. De gör ett riktigt stort jobb med att ta hand om alla oönskade katter som finns runtomkring i Värmland, kanske framförallt runt Karlstad. Det är så otroligt viktigt att de här katterna får den hjälp de behöver och inte bara går omkring på gatorna och blir hatade för något de inte kan hjälpa.


Något de också arbetar mycket med är att få folk att kastrera sina katter. Och jag håller med. Tänker du inte avla på din katt och ta hand om ungarna, kastrera! Det finns för många oönskade katter i världen som inte skulle behövt ha ett sånt liv om deras ägare tänkt en extra gång. Och, istället för att köpa den supersöta kattungen från uppfödaren, så kan du väl ta dig en titt på de som finns på djurhemmet? Där finns många otroligt söta, snälla katter som bara väntar på en andra chans!

Och en andra chans är väl både människor och djur värda?

Länk


Vulkanaska...

Läste nyss på aftonbladet att flygplatser kommer gå i konkurs om askan inte försvinner..Inte så jättebra! Men, jag kan ändå säga att jag har haft ganska roligt den senaste veckan.

Jag, som är intresserad av miljö och flygplans inverkan på den, har nöjt sett hur flygplanen inte kunnat vara i luften. Lite mindre utsläpp, så bra. OCH inte bara det här med miljö. Jag tror det är fruktansvärt viktigt att alla människor får se att vi överlever utan flygplan.  Ja, det blir lite jobbigare, lite kaosartat, men det funkar.

Jag säger inte att flygplan är dåliga, nej, de är bra till väldigt mycket. Men, det kan vara bra med en tankeställare ibland. Hur mäktiga vi människor än kan verka, så styr vi inte över naturen. Askan tvingade oss att stänga flygplatser, men vi överlevde ändå. Vårt samhälle klarade sig.

Kanske kommer det här göra att de som flyger trots att de inte behöver det, tänker efter lite. Det finns många som måste flyga, som vill flyga till ställen långt bort. Låt dem göra det! Men ni som kan åka tåg, bil, båt istället, gör det.

jag vet inte riktigt meningen med det här inlägget, kanske vill jag bara visa några tankar kring hela det här..Flygplan behövs, men inte till alla som använder dem.

Vampires..



En hastigt ihopredigerad bild..

Svaret på frågan är för mig: Båda! Damon..Erik..de två är oslagbara, i varsin serie! Två serier,så olika och ändå så lika. Kan det bli bättre? Naj.

Idag ska vampyrer varvas med plugg. Jag är en sån där person som inte kan plugga oavbrutet i flera timmar och fatta allt, då är lite avbrott i form av vampyrer perfekt! Bättre ändå är att avsnitten jag vill se finns på internet, gratis och lagligt. Det är bara att klicka in sig på tv6 play eller svt play och kika! Inga lagbrott här inte..

Ha en mysig lördag!

Bloggbetyg

Nu finns vår blogg ute på Bloggbetyg.se!

Så gillar ni vår blogg, klicka er in och sätt betyg på oss:)


17 again

Jag är fylld av vårkänslor och det är kanske just precis därför som jag kommer att skriva det jag tänker på just nu. Lilla Angeliqa satt nämligen och såg på en film för någon dag sen. Filmen hette 17 again och har precis börjat gå på canal+. Jag hade inte jättestora förhoppningar när jag började se filmen, Zac Efron har nämligen huvudrollen och jag kan ju säga att jag inte är hans största fan, spec inte efter High School musical *rys*. 

I början var väl filmen helt ok, inte någon större glädje direkt. Men ju längre in i filmen man kom, desto bättre blev den, och desto snyggare blev killen... hah jag har svårt att skriva Zac Efron. 

Okej, för att summera vad filmen handlar om... Matthew Perry känner de flesta av oss igen från tv-serien Vänner. I denna film spelar han Mike O'Donell, en man med två barn i tonåren och som är mitt i en skilsmässa. Han önskar att han kunde gå tillbaka till den tid då han gick i High School för att han inte riktigt är nöjd med hur hans liv har blivit. Och såklart händer detta, fast inte på det sätt han tänkt sig. Med hjälp av en "magisk vaktmästare" blir han 17 år igen, fast i nutiden. Den yngre Mike O'Donell spelas då av Zac Efron. Han skriver in sig på skolan som hans barn går på och ska försöka att göra sitt liv bättre. Och sen... ska jag inte avslöja mer, vill inte spoila filmen för de som inte sett. 

Det blir såklart en del awkward moments och roliga kommentarer. Och man får många anledningar till att dregla eller bara helt enkelt sitta och drömma sig bort då Zac tar av sig tröjan mer än en gång. Och med en skinnjacka och en tight vit t-shirt, hur kan man inte älska det?
Definitivt värd att se! Dock blir det bara 4 stjärnor av 5, pga de lite förutsägbara händelserna och cheesy kommentarerna.

(klicka för att förstora)

Solnedgångar

Ikväll gick solen ned 20.16. Jag satt ute vid Skuggan, ett badställe vid klipporna och såg på solnedgången och tog några kort. Jag gick dock därifrån för tidigt så jag hann inte ta någon bild på den rosa-lila himlen, men jag frös så fruktansvärt mycket och det är inte bra när man fortfarande har hosta och snuva. 

Två av bilderna jag tog, ange källa om ni använder dem någon annanstans.


Adam Lambert

American Idol har producerat många stjärnor genom åren, bland annat Kelly Clarksson, Carrie Underwood och Jordin Sparks. 2009 kom en kille vid namn Adam Lambert tvåa och har sedan dess kommit ut med två album. Jag såg hans senaste singel, whataya want from me, på mtv och blev totalt kär i den! Den är så bra! Och Adam är också otroligt snygg, men, han har kommit ut som homosexuell så tyvärr tjejer... 

Adam finns på spotify och över hela youtube, jag rekommenderar att ni lyssnar på några av hans låtar. 

Videon till Whataya want from me:
//Angeliqa

Alice i underlandet

I tisdags var det dags. Då var jag och några söta vänner iväg och såg Alice.



Eftersom man hört folk som både hatat och älskat filmen vågade jag inte ha några större förväntningar. Jag menar, Tim Burton är antingen sjukt bra eller dålig. Johnny Depp, behöver jag säga mer? Helena Boham Carter gjorde mig imponerad, jag har väl aldrig varit något stort fan av henne, men i den här filmen var hon bra, riktigt bra. Däremot störde jag mig på hon som spelar Alice. Det var något i hennes utseende som var bara för mycket, eller så var det sättet hon gestaltade Alice på. Jag vet inte. Jobbig tyckte jag att hon var i alla fall.

Annars så gillade jag filmen, trots mina låga förväntningar. Enda delen jag inte gillade var slutet och början, när Alice inte är i underlandet. Då blev det segt och långdraget utan så mycket händelser. Jag menar, jag struntar fullständigt i om hon gifter sig eller inte, jag vill se alla de magiska sakerna i underlandet!

Förlåt om jag avslöjade lite för mycket där, men det får ni tåla om ni läser.. Det här var i alla fall en kort historia om vad jag tyckte..Se filmen själva! NI är er bästa kritiker.

/ Camilla

Första

Här kommer de första bilderna med min nya kamera! Kanske inte de bästa, men vaddå, jag har ju inte hunnit fota så himla mycket med den än..

Vad tycks?


Canon EOS 450d

Japp. Så heter den. Kameran som ska bli min. Om den nu finns kvar i affären, vill säga..men, det får vi hoppas!

Och sen, blir det att fota. Fotar redan nu en hel del, men det blir lite roligare med en systemkamera än en liten, vanlig digital. Även om den också kan ta sjukt snygga bilder!

Bild fr google. Min drömkamera, nästan!

 

Helst av allt skulle jag vilja ha en Nikon d90, men den är lite för dyr..Det får bli när jag blir miljonär! Haha.

/Camilla

Vampyrens märke

För någon dag sen var jag(Angeliqa) in på Coop och såg en bok där som handlade om vampyrer och genast så köpte jag den (såklart, jävla nörd jag är). Boken hette Vampyrens märke och är skriven av P.C Cast och Kristin Cast. Idag satte jag mig ner med den och började läsa, runt klockan halv elva började jag, jag var klar vid kvart i tre. Nog för att jag är en bokmal men jag kunde verkligen inte lägga denna bok ifrån mig! Med en blandning av skräck, kärlek, haggor från helvetet och såklart en ursnygg vampyrkille fängslades jag och hade faktiskt svårt att lägga ifrån mig boken för att hämta något att dricka (Lite blod någon?).

så ja, vad handlade den här boken om nu då. För det första lever vi eller jag menar Zoey(oj då, levt mig in lite väl mycket?) i en värld där vampyrer existerar (såklart) och där mänskligheten är väldigt väl medveten om dem. Forskare håller på att ta reda på orsaken till varför man bli vampyr (för här blir man inte biten eller något) men trots att vampyrer har existerat sedan världens början kommer man inte på varför. Många kändisar är vampyrer också, tydligen har man lättare för alla estetiska ämnen om man är vampyr, såsom drama, musik och konst. Kändisar som bl.a Shania Twain är vampyrer. (Får stor lust att åka och fråga henne om hon faktiskt är det...)

Alla människor hatar vampyrer mer eller mindre, de är i alla fall rädda för dem. Och man kan inte direkt dölja att man är vampyr heller, man märks med en månskära mitt i pannan av en spårare och måste sedan flytta till Nattens Hus, en privatskola för vampyrer. Om man inte flyttar dit dör man, fast det kan man göra även om man flyttar dit, ifall kroppen stöter bort förvandlingen från människa till vampyr.

Det som jag finner lite läskigt är att det börjar med att man får kraftiga hostattacker och rätt vad det är så står det en Odöd kille vid ens skåp och säger att man är märkt och måste flytta och blablabla. Varför är då detta läskigt? För att jag var sjuk för ca två veckor sedan och har fortfarande kraftig hosta, den typen de beskriver i boken. (WOHO! Jag ska bli vampy-yr!)

Okej så handlingen, Zoey blir märkt och måste flytta till nattens hus och anpassa sig där. Korta versionen. Zoey är såklart speciell, en grej med hennes märke i pannan som jag tycker att ni bör läsa om själva. Och självklart blir den snyggaste vampkillen på skolan förälskad i henne (såklart, såklart. Får jag byta plats?)

En superbra bok som verkligen borde läsas av alla som har det minsta intresse i vampyrer! Finns att köpa på Coop för 67:-. Nästa bok i serien, Sveket, kommer ut som pocket i Maj. LÄNGTAR!

Hogwarts!

En Harry Potter park öppnar i juni!

Woho! Säger bara jag, som ett enormt fan av i princip allt som har med HP att göra. I alla fall med böckerna..hade jag råd att åka till Florida, skulle jag lätt åka till den här parken, bara för att.

"Världens alla Harry Potter-fans fick glädjefnatt i höstas när det avslöjades att nöjesparken The Wizarding World of Harry Potter var under uppbyggnad. Nu har öppningsdatumet - och den häftigaste attraktionen - avslöjats." Så står de på msn lives nyhetssida, och Cammie kan nog inte få en bättre start på dagen, trots att hon nog aldrig kommer åka dit och se underverket själv. Men man kan ju drömma.

bild från google



/ Camilla

RSS 2.0